За съжаление, на фона на Европейския съюз, България катастрофира с ваксинационното

...
За съжаление, на фона на Европейския съюз, България катастрофира с ваксинационното
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: България катастрофира с ваксинационното покритие |

За страдание, на фона на Европейския съюз, България катастрофира с ваксинационното покритие “. Това сподели по bTV проф. Илко Гетов – представител на Европейската организация по медикаментите.

По думите му имунизираната част от българското население е предпазена. Ако 100% от населението беше имунизирано, през днешния ден умряли от ковид нямаше да има “, посочи той и даде образец с Исландия, където от месец май няма умрял от ковид, защото там населението е 90% имунизирано.

„ Има 8 страни в Европейски Съюз, които са взели национално решение да слагат трета доза на избрани групи пациенти. Това са страни като Франция, Германия, Австрия, както и Гърция. Те са си решили казуса с имунизирането на огромна част от населението и желаят да са сигурни, че няма да има пробив “, уточни той.

По думите му има леко понижение на имунната резултатност по повод на Делта разновидността, само че в последна сметка имунизацията е най-ефективния метод за предпазване от ковид.

Той изясни още, че налично лекарство в аптеките за профилактика срещу коронавирус на този стадий не се разисква.

„ В момента има към 200 лечения, които са в обсега на научната оценка, които ще се ползват в болнично условия под строг лекарски надзор “, уточни проф. Гетов.

Ремдесивирът е първият артикул, позволен юли месец 2020 година, в този момент неговото позволение е възобновено за още една година. Той не би трябвало да се използва безразборно, може да провокира чернодробни, бъбречни нарушавания, изясни още експертът.

По думите му Делта разновидността е с по-кратък инкубационен интервал, 3-4-5 дни, за разлика от предходните.

„ Малко по-различни са признаците, при него съвсем нямаме загуба на усет и подушване, имаме повече кашлица – един общоприет грип “, каза проф. Илко Гетов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР